dilluns, 4 d’abril del 2011

Con 'senyeras' y a lo loco

Dissabte 2 d’abril van haver molts actes importants arreu del País Valencià: acte dels candidats per Compromís, a València; concert Help Africa!, a Parcent; sopar-presentació de la llista electoral del BLOC d'Alcoi, a la Filà Navarros; actes a favor de l’esnenyament públic i en valencià, a València ciutat i, més tard, al barri valencià de Benimaclet...
Jo, com que no podia acudir a tot, vaig assistir al darrer acte nomenat, el de València i Benimaclet.

            A les sis i mitja de la vesprada començàvem la nostra “marxa reivindicativa”. Amb l’emoció als nostres ulls, les anes de lluita al nostre cos i la veu preparada restàvem en concentració a la plaça de Manises, davant la porta del Palau de la Generalitat Valenciana demanant com millor sabem, amb pancartes i els nostres crits, un ensenyament públic i en valencià, plural, de tots i per a tots.
            Des d’allí anàrem en forma de manifestació cap al Parterre, on milers més de gent ens esperava omplint la plaça amb pancartes, música... per començar la cercavila cap a Benimaclet.
Molta, moltíssima gent, música de djPasqu i els Orxata, grups de dolçaines i tabals, cabuts, gegants; xiquets, joves i majors; polítics (excepte el PP) i gent aliena a la política... Tots junts, més de 5000 persones caminant i cridant a favore del valencià i les escoles públiques.
Milers de gent vam dir dissabte de vesprada, com bé posava a la pancarta darrere de la qual anava jo, “SÍ AL VALENCIÀ!”
En arribar a Benimaclet, Vicent Moreno (president d’Escola Valenciana) va dir el seu discurs en què ens convida a tots i totes a formar part cada dia del valencià, de fer-lo nostre i de tots, de no perdre’l i de mantenir-lo.

Ja a aquell barri... Tots (o quasi tots) anàrem cap al camp de futbol de l’Sporting d’allí, al concert de La Gossa Sorda i Obrint Pas, per celebrar el 10é aniversari del centre Terra, de Benimaclet.

El concert va ser una PASSADA amb totes les lletres i amb majúscules, com ho veieu! Abans de les actuacions musicals feren un correfocs molt bonic, amb tots els qui érem allí dins, que podíem participar-hi!
En acabar açò, cantà La Gossa Sorda, amb cançons de tots els seus discs... Just després uns minuts de descans, de xarrar o, en el meu cas, de sopar. I tot seguit, OBRINT PAS!
Segons la premsa, unes 10000 persones érem al camp de futbol ballant i cantant amb la seua música. Ja ho he dit, una PASSADA!

Per cert, si voleu veure el nostre video-resum del correfocs + concerts, feu clic ací!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada