dimarts, 5 de juliol del 2011

Moviment 15M

Estes són les 15 millors "frases" que s'han dit a les acampades i manifestacions arreu de l'Estat Espanyol:


1. "No somos antisistema, el sistema es anti-nosotros"
2. "Me sobra mes a final de sueldo"
3. "No hay pan para tanto chorizo"
4. "¿Dónde está la izquierda? al fondo, de la derecha".
5. "Si no nos dejáis soñar, no os dejaremos dormir".
6. "Se alquila esclavo económico"
7. "Se puede acampar para ver a Justin Bieber pero no para defender nuestros derechos"
8. "Error 404: Democracia not found"
9. "Error de sistema. Reinicie, por favor"
10. "Esto no es una cuestión de izquierda contra derechas, es de los de abajo contra los de arriba"
11. "Vivimos en un país donde licenciados están en paro, el presidente de nuestro gobierno no sabe inglés...y la oposición tampoco"
12. "Mis sueños no caben en tus urnas"
13. "Políticos: somos vuestros jefes y os estamos haciendo un ERE"
14. "Nos mean y dicen que llueve! "
15. "No falta el dinero. Sobran ladrones"
16. "¿Qué tal os va por España"?- Pues no nos podemos quejar. O sea, que bien ¿no?- no, que no nos podemos quejar."
17. "No es una crisis, es una estafa"
18. "No apagues la televisión... Podrías pensar"
19. "!!Tengo una carrera y como mortadela!!"
20. "Manos arriba, esto es un contrato"
21. "Ni cara A, ni cara B, queremos cambiar de disco"
22. "Rebeldes sin casa"
23. "Democracia, me gustas porque estás como ausente"
24. "Nosotros buscamos razones, ellos victorias"
25. "Cuando los de abajo se mueven, los de arriba se tambalean"



La veritat és que este moviment m'agrada molt. Per fi la gent jove, i d'altres més majors, ens movem per intentar canviar l'intent de democràcia que tenim i fer veure qui mana als nostres pobles. La idea és fantàstica, i el que s'està fent des de les diferents comissions també. És una manera en què el poble opina, treballa i mana sobre el poble i, sobretot, per damunt de la classe política que ha estat ofegant, aquells que sempre han estat al poder i que viuen de nosaltres... Està clar que no tots són iguals, però qui governa amb majoria són ells.

Això sí, m'agrada molt el que estem fent ara, i des que passaren les eleccions... Però tot açò que demanem, açò de "canviar", de fer vore qui mana i qui ha d'estar a les ordres de qui, ho havíem d'haver demostrat també el dia de les eleccions del 22M. Tant que ens queixem que no ens agrada la societat que tenim, que no ens agrada que ens manipulen ni que uns personatges que estan allà dalt, vés a saber com, visquen de categoria a costa nostra mentre les nostres famílies no poden arribar a la fi de mes. Tant que diem açò, i l'abstenció va ser brutal el dia de les eleccions. 

Açò era el que buscava la dreta, no us adoneu? Amb la llei electoral tan pèssima que tenim, els vots nuls o abstencions afavoreixen a qui més vots té, però vots reals. Per tant, qui no ha votat, ha deixat que el PP tragués "majoria" arreu de l'Estat i, sobretot al País Valencià, on és més indignant encara. Si tots haguérem votat, encara que fóra als partits més xicotets que no se'ls coneix o a aquells que veiem que ho estan fent bé i es preocupen per la gent i pel poble, tot açò no seria així.
A nivell de País Valencià, l'abstenció tingué el percentatge més alt. El PP no tenia majoria... però com que hi ha tantíssima abstenció, els ha ixit bé la jugada. 
Mentre tinguem aquesta llei vigent, el que s'ha de fer és votar: ací està ara la veu del poble, a les urnes i a les paperetes. Ja sabem què passa si no votes. Per tant, una cosa està clara: hem de votar i, tots junts, arribar a canviar el sistema electoral a millor i que no afavorisca només a uns, que els nostres governs som nosaltres.


Cal continuar amb el Moviment 15M, com s'ha dit: fins que la cosa canvie. Però cal començar a intentar canviar ja, no només nosaltres, sino fer vore als polítics aquells que es burlen de nosaltres davant els nostres nassos que, sobretot ells han de canviar, hem de començar el canvi cap a una democràcia real ja!

Està en les nostres mans, no en cap altres. I si ho fem, podem.
Jo, vull canviar i vaig a continuar, siga des de la Plaça, siga des de les Assemblees només, però el que és l'esperit del 15M no se'n va dels nostres pobles fins que açò no canvie d'una vegada!

Ara més que mai: som un poble en moviment!






1 comentari:

  1. Una cosa i frase que ha defés molta gent al 15M és que: "si no voto no tendré razón para quejarme después" i per això haurien d'haver anat a votar tots. D'altra banda el 15M té el seu punt fort i dèbil en una mateixa característica: la pluralitat partidista que pot abarcar. Açò és un fort perquè els qui manen es poden adonar que no són d'un partit que no li agrada el que fa el govern sinó què és el poble qui no està d'acord amb el sistema. Però també és dèbil a l'hora de prendre desicions internes, ja que cadascú pensa individualment i el col·lectiu es pot veure fet a trossets. Bona reflexió.

    ResponElimina