lunes, 29 de abril de 2013

Carta de la Uela a Rajoy

Fa temps, que ma Uela em diu cada dissabte que dine amb ella, que passa moltes nits lletges, es posa a pensar amb tot el que ens ocorre cada dia i es posa negra. Li recorre el cos una gran impotència, i li entren moltíssimes ganes de tindre, en eixe moment, al mateix president Rajoy o a qualsevol dels governants (lladres) al davant i, tant com puguera, li diria més de quatre coses a cada un d'ells.

"Voldria alçar-me i escriure-ho, tot això que pense a les nits, perquè pense coses molt fortes i em pose a plorar...!" em diu, de tant en tant.

La meua Uela té 92 anys (en farà 93 al juliol), ha viscut molt i ha patit més... Malgrat tot, és una dona alegre i combativa, això sobretot.

Fa unes setmanes, un dissabte com un altre, aní a dinar a casa seua. Quan acabàrem de dinar, una mica amb vergonya, tragué una agenda vella i l'obrí per una determinada part; llavors em digué: "sé que no està ben escrit, encara no li ho he ensenyat a la mestra de l'escola (sí, la meua Uela va a escola als 92 anys), però és que volia ensenyar-t'ho. És això que cada nit pense i que em fa rabiar tant. Anit vaig vore que no podia dormir, així que em vaig alçar i vaig fer com una carta al Rajoy eixe... M'ho pots mirar?"
Em quedí bocabadada. Ací us deixe, transcrita i corregida, la carta de la meua Uela al senyor Rajoy:

Sr. Rajoy,
Se está usted portando muy mal con toda España. La gente quiere trabajar y usted quiere guardar su dinero para disfrutar sin pensar en los españoles, que quieren trabajar para llevar una vida normal y terminar la semana, cobrar y vivir en paz; lo que hacían antes de entrar ustedes en el poder. Han arruinado España.
Lo más bestial que han hecho es tirar a las personas de sus casas y tratarlas como si fueran perros, mientras que toda la cuadrilla que tienen buenas casas no son ni para darles cobijo.
Todos ustedes han perdido la educación y la vergüenza que les han dado sus padres, por no tener cariño a las personas mayores. Tenéis el corazón de plomo. ¿Habéis pensado alguna vez que os tenéis que morir y llevároslo?
Estáis equivocados. En vida es cuando se hacen las cosas, así que devolved el dinero a España y dad trabajo a los jóvenes, y que España siga su marcha.
Consuelo Angulo Rosselló. 92 años. Alcoy.

2 comentarios:

  1. Flipes en ta uela. Em faré fan numero u. A banda em recorda a ma sogra que te la mateixa edat i es igual de combativa.

    ResponderEliminar
  2. Què gran és la teua iaia!!! M'encanta!!! :)

    ResponderEliminar